Genemuider Badminton Club

MIX badmintonners stevig in de middenmoot

Geschreven door Roel Oostenbrink op 21-01-2016

Na vorig jaar ternauwernood de degradatie te zijn ontlopen gaat het dit seizoen aardig beter. De afgelopen weken zijn er 3 wedstrijden gespeeld welke aardig punten hebben opgeleverd. Eerst was er een uitwedstrijd tegen Nieuwleusen, ondanks dat deze nieuwkomer in deze klasse bijna onderaan staat werd het toch nog spannend, na een gewonnen heren dubbel en een verloren dames dubbel werden de beide mix partijen gewonnen zodat met een 3-1 voorsprong kon worden begonnen aan de enkel partijen, hier wonnen beide heren en verloren beide dames zodat een 5–3 overwinning kon worden bij geschreven.

 

Hierna kwam Vollenhove naar Genemuiden voor een wedstrijd, tot ieders verrassing stond Genemuiden na de dubbels al met 4–0 voor (wel moeten we zeggen dat 1 van beide dames van Vollenhove een lichte blessure had) in de enkel partijen werd nog gewonnen door 1 heer en 1 dame, uitslag 6-2.

 

De derde wedstrijd was thuis tegen het  hoog geplaatste Ruinen, na een verloren heren en dames dubbel, werd er 1 mix gewonnen zodat er met een 3-1 achterstand werd begonnen aan de enkelwedstrijden, hier werd er maar 1 verloren zodat hier 4-4 de uitslag was.

 

Al met al 15 punten in 3 wedstrijden is een zeer goed resultaat!

 

De heren badmintonners speelden een uitwedstrijd in Tubbergen, na 2 gewonnen en 2 verloren enkel partijen werd dit herhaald in de dubbelwedstrijden uitslag 4-4, hierna kwam het tweede team van Hengelo naar Genemuiden, deze kampioenskandidaat liet er geen gras over groeien en in tijd van even stond het 1-3 voor Hengelo, in de dubbel partijen had Genemuiden meer in te brengen, maar een 3–5 nederlaag werd wel geleden.

 

Als laatste werd er nog een wedstrijd tegen Enschede gespeeld, dit team wat in de onderste regionen staat werd met 7–1 terug gestuurd naar huis, alleen 1 van de enkel partijen werd nipt verloren in de 3 setter.

 

Komende weken staan er weer enkele wedstrijden op het programma voor beide teamsDeel dit artikelSocial Media

Hoofdsponsor

Hoofdadvertentie

Sponsoren

  • Advertentie

GBC sponsoren?

Wil je onze vereniging sponsoren? Neem dan contact op met het bestuur!